..dnes si dáme recept na najlepšiu roládu, určite vyskúšaj!
čo potrebuješ?
na cesto:
- 6 vajíčok
- štipka soli
- 150gr kryštálového cukru
- 125gr hladkej múky
- 30gr kakaa
na plnku:
- 500gr mascarpone
- 100gr práškového cukru
- 400ml smotany na šlahanie
- 2 stužovače do šlahačky
- 2pl kakaa
aký je postup?
- vajíčka si rozdeľ na bielka a žĺtky. bielky so štipkou soli vyšľahaj do tuhého snehu. žĺtky si vyšľahaj s cukrom. do žĺtkov opatrne zašľahaj sneh a preosiatu múku s kakaom. na plech si daj papier na pečenie a vylej cesto, rovnomerne uhlaď a daj piecť na 150°C asi 30min. ak si nie si istá, či je cesto upečené, skús do cesta pichnúť špajdlu a keď je po vytiahnutí čistá a suchá, tak je cesto hotove
- priprav si plnku. smotanu si vyšľahaj so stužovačom. do smotany pridaj mascarpone, cukor a kakao, dobre premiešaj.
- čistú utierku si pokrop troškou vody a posyp práškovým cukrom (jemne :D) cesto vyber z plechu aj s papierom a polož ho na utierku (papierom dole). zroluj a nechaj vychladnúť. tento proces musíš robiť ešte s horúcim cestom, ak by si ho nechala najskôr vychladnúť, tak sa ti cesto poláme
- po vychladnutí si cesto rozroluj, odstráň papier na pečenie. naplň cesto plnkou a zatoč naspäť, celú roládu potri plnkou a dozdob ovocím
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára