čokoládová roláda s mascarpone krémom

rolada

..dnes si dáme recept na najlepšiu roládu, určite vyskúšaj!

čo potrebuješ?
na cesto:
 - 6 vajíčok
 - štipka soli
 - 150gr kryštálového cukru
 - 125gr hladkej múky
 - 30gr kakaa

na plnku:
 - 500gr mascarpone
 - 100gr práškového cukru
 - 400ml smotany na šlahanie
 - 2 stužovače do šlahačky
 - 2pl kakaa

aký je postup?
 - vajíčka si rozdeľ na bielka a žĺtky. bielky so štipkou soli vyšľahaj do tuhého snehu. žĺtky si vyšľahaj s cukrom. do žĺtkov opatrne zašľahaj sneh a preosiatu múku s kakaom. na plech si daj papier na pečenie a vylej cesto, rovnomerne uhlaď a daj piecť na 150°C asi 30min. ak si nie si istá, či je cesto upečené, skús do cesta pichnúť špajdlu a keď je po vytiahnutí čistá a suchá, tak je cesto hotove
 - priprav si plnku. smotanu si vyšľahaj so stužovačom. do smotany pridaj mascarpone, cukor a kakao, dobre premiešaj.
 - čistú utierku si pokrop troškou vody a posyp práškovým cukrom (jemne :D) cesto vyber z plechu aj s papierom a polož ho na utierku (papierom dole). zroluj a nechaj vychladnúť. tento proces musíš robiť ešte s horúcim cestom, ak by si ho nechala najskôr vychladnúť, tak sa ti cesto poláme
 - po vychladnutí si cesto rozroluj, odstráň papier na pečenie. naplň cesto plnkou a zatoč naspäť, celú roládu potri plnkou a dozdob ovocím

Dobrú chuť!

Komentáre