šúlance s orechovou posýpkou a karamelom



sulance

čo potrebujeme?
 - 1kg zemiakov
 - 300gr hrubej múky
 - trošku soli
 - orechy, med, strúhanka
 - olej

aký je postup?
 - zemiaky si uvar v šupke. po uvarení nechaj vychladnúť a ošúp. pretlač ich do misky, pridaj múku a soľ. vypracuj si vláčne cesto. múku pridávaj postupne, nemusíš ju použiť všetku. na pomúčenej doske si cesto rozdeľ na menšie časti. tie si "rozšúlaj" na tenké dlhé šúľky. tie potom pokrájaj na malé časti (asi 3cm), to už budú šúľance. do hrnca si daj vodu a nechaj zovrieť. postup je rovnaký ako pri haluškách, šúľance daj do vody variť a keď vyplávajú navrch, tak sú hotové. prelož ich do misky, pridaj trošku oleja aby sa ti nezlepili.
 - na posypanie môžeš použiť čokoľvek, ja som použila orechy, med a nasucho opraženú strúhanku

Komentáre