grilovaný hermenlín

..dnes mám pre vás jednu chuťovečku. ide o grilovaný hermelín, ktorý poznáte určite všetci, no ja vám prezradím moju zmes korenia

čo budeš potrebovať?
 - hermelín (samozrejme)
 - olivový olej
 - červená mletá paprika (môžete dať aj štipľavú)
 - soľ
 - čierne mleté korenie
 - sójová omáčka
 - kečup
 - cesnak
 - rajčiny
 - cibuľa 
 - balzamico ocot
 - bazalka

aký je postup?
 - olivový olej, mletú papriku, soľ, čierne korenie, sójovku, kečup a pretlačený cesnak všetko zmiešame. množstvo si dajte podľa množstva hermelínu, ja dávam väčšinou od oka :) hermelíny namočíme do marinády a necháme v nej chvíľku odpočívať. potom klasicky grilujeme

podávam k tomu rajčinový šalát s cibuľkou. ak by niekto nevedel, ako sa tento klasický šalát pripravuje: rajčiny a cibuľu si nakrájame nadrobno a dáme do misy. posolíme, pokoreníme, pridáme olivový olej a balzamico ocot, premiešame. nakoniec pridáme živú bazalku (nie sušenú, ale tak keď inú nemáte, dajte aj sušenú)

dobrú chuť

Komentáre