..dnes mám pre vás jednu chuťovečku. ide o grilovaný hermelín, ktorý poznáte určite všetci, no ja vám prezradím moju zmes korenia
čo budeš potrebovať?
- hermelín (samozrejme)
- olivový olej
- červená mletá paprika (môžete dať aj štipľavú)
- soľ
- čierne mleté korenie
- sójová omáčka
- kečup
- cesnak
- rajčiny
- cibuľa
- balzamico ocot
- bazalka
aký je postup?
- olivový olej, mletú papriku, soľ, čierne korenie, sójovku, kečup a pretlačený cesnak všetko zmiešame. množstvo si dajte podľa množstva hermelínu, ja dávam väčšinou od oka :) hermelíny namočíme do marinády a necháme v nej chvíľku odpočívať. potom klasicky grilujeme
podávam k tomu rajčinový šalát s cibuľkou. ak by niekto nevedel, ako sa tento klasický šalát pripravuje: rajčiny a cibuľu si nakrájame nadrobno a dáme do misy. posolíme, pokoreníme, pridáme olivový olej a balzamico ocot, premiešame. nakoniec pridáme živú bazalku (nie sušenú, ale tak keď inú nemáte, dajte aj sušenú)
dobrú chuť
čo budeš potrebovať?
- hermelín (samozrejme)
- olivový olej
- červená mletá paprika (môžete dať aj štipľavú)
- soľ
- čierne mleté korenie
- sójová omáčka
- kečup
- cesnak
- rajčiny
- cibuľa
- balzamico ocot
- bazalka
aký je postup?
- olivový olej, mletú papriku, soľ, čierne korenie, sójovku, kečup a pretlačený cesnak všetko zmiešame. množstvo si dajte podľa množstva hermelínu, ja dávam väčšinou od oka :) hermelíny namočíme do marinády a necháme v nej chvíľku odpočívať. potom klasicky grilujeme
podávam k tomu rajčinový šalát s cibuľkou. ak by niekto nevedel, ako sa tento klasický šalát pripravuje: rajčiny a cibuľu si nakrájame nadrobno a dáme do misy. posolíme, pokoreníme, pridáme olivový olej a balzamico ocot, premiešame. nakoniec pridáme živú bazalku (nie sušenú, ale tak keď inú nemáte, dajte aj sušenú)
dobrú chuť
Komentáre
Zverejnenie komentára