jahodové "tiramisu"


..dnes ti predstavím jednoduchý dezert, jahodové "tiramisu". úvodzovky som použila preto, lebo toto nie je pravé talianske tiramisu :) na to príde čas neskôr, dnes sa pustime do tohto nášho "slovenského tiramisu"

čo potrebuješ?
 - jahody
 - piškóty
 - vanilkový cukor
 - kyslú smotanu
 - mascarpone
 - šálku uvarenej kávy
 - kakao

aký bude postup?
 - úplne jednoduchý.. ako všetky moje recepty :) najskôr si uvar silnú kávu, ja varím z normalnej mletej kávy, žiadna neska. formu som si vybrala obdĺžnikovú a tomu som prispôsobila aj ostatné množstvo surovín. mascarpone, kyslú smotanu a vanilkový cukor si zmiešame v miske. jahody si nakrájame. na dno formy dáme tenkú vrstvu krému. na krém položíme piškóty, tie polejeme troškou kávy a navrch dáme plátky jahôd. takto opakujeme krém - piškoty - jahody až bude plná forma. zabalíme do alobalu alebo fólie a dáme stuhnúť, ideálne cez noc.
ráno odkryjeme, prevrátime formu a vrch posypeme kakaom

dobrú chuť

Komentáre