..dnes ti predstavím jednoduchý dezert, jahodové "tiramisu". úvodzovky som použila preto, lebo toto nie je pravé talianske tiramisu :) na to príde čas neskôr, dnes sa pustime do tohto nášho "slovenského tiramisu"
čo potrebuješ?
- jahody
- piškóty
- vanilkový cukor
- kyslú smotanu
- mascarpone
- šálku uvarenej kávy
- kakao
aký bude postup?
- úplne jednoduchý.. ako všetky moje recepty :) najskôr si uvar silnú kávu, ja varím z normalnej mletej kávy, žiadna neska. formu som si vybrala obdĺžnikovú a tomu som prispôsobila aj ostatné množstvo surovín. mascarpone, kyslú smotanu a vanilkový cukor si zmiešame v miske. jahody si nakrájame. na dno formy dáme tenkú vrstvu krému. na krém položíme piškóty, tie polejeme troškou kávy a navrch dáme plátky jahôd. takto opakujeme krém - piškoty - jahody až bude plná forma. zabalíme do alobalu alebo fólie a dáme stuhnúť, ideálne cez noc.
ráno odkryjeme, prevrátime formu a vrch posypeme kakaom
dobrú chuť
Komentáre
Zverejnenie komentára