plnený baklažán


..dnes to bude jednoduchý a rýchly recept. plnený baklažán je veľmi univerzálny recept a dá sa pri ňom skvele improvizovať. nemusíš sa držať môjho receptu, proste si ho naplň tým, čo máš rád alebo tým, čo máš doma

čo potrebuješ?
 - 1 väčší baklažán
 - kuracie mäso
 - cícer
 - hríby
 - soľ, korenie
 - rajčinový pretlak (alebo kečup)
 - tvrdý syr

aký je postup?
 - baklažín si rozrež a čo najviac vydlab. vnútro si nakrájaj na malé kocky a daj do misky. trošku osoľ a nechaj odstáť. zatiaľ si nakrájaj mäso a hríby. daj do druhej misky aj s cícerom. trošku osoľ a okoreň. primiešaj pretlak. nakoniec primiešaj vnútro z baklažánu, ale predtým z neho zlej vodu ktorú pustil po osolení.
 - túto zmes si daj do baklažánov. tie daj na plech a peč asi 20 - 30 minút na 150°C. už hotové si posyp nastrúhaným tvrdým syrom

Dobrú chuť!

Komentáre