..tento koláč som robila počas jedného dňa dvakrát. prvý raz do práce, druhý krát domov. spodok sú len kukuričné lupienky a čokoláda. v tomto recepte je použitá horká čokoláda, ale druhý pokus bol s bielou čokoládou a bol ešte lepší. ideálne je nenechať ho dlho stáť, aby sa lupienky príliš nenapili, najlepší je, keď sú ešte chrumkavé
čo potrebuješ?
- 200gr horkej čokolády
- 80gr kukuričných lupienkov
- 200gr tvarohového syra (mascarpone)
- 2 lyžice práškového cukru
- ovocie na ozdobu
aký je postup?
- čokoládu si roztop a zmiešaj s lupienkami. do formy si daj papier na pečenie a naspodok rovnomerne natlač lupienky s čokoládou. tvarohový syr si zmiešame s cukrom a dáme na lupienky. poukladáme ovocie, ozdobíme podľa seba a necháme stuhnúť
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára